Egan Bernal dva meseca po nesreči že trenira na cesti

Le dva meseca po nesreči, ki je celo ogrozila njegovo življenje, je Egan Bernal že nazaj na cestnem kolesu. Opravil je prvo vožnjo zunaj in priznal, da gre za njegov najsrečnejši dan v življenju.

Zdravstveno stanje Egana Bernala napreduje hitreje, kot si je kdo sploh upal napovedati. Prav vsi okoli njega poudarjajo, da je njegov napredek neverjeten.

Kolumbijec preko socialnih omrežji oboževalce stalno obvešča o napredovanju rehabilitacije. Najprej se je oglasil iz bolnišnice, nato delil posnetek, kako v domačem okolju samostojno hodi, naposled pa v svet poslal še posnetek s sobnega kolesa.

Le nekaj dni kasneje je objavil fotografijo s cestnega kolesa, ko je bil ta še vedno vpet v trenažer. Že tedaj je njegov trener po tihem napovedoval, da bi Bernala lahko na dirkah videli že v letošnji sezoni. Po zadnji fotografiji, ki je zaplavala v svet, pa se napovedi zdijo še toliko bolj verjetne.

Kolumbijski zvezdnik je na Instagram profilu delil fotografije s svoje vožnje po cestah Kolumbije. Na njej so mu družbo delali številni prijatelji, med drugim tudi klubski kolega Brandon Rivera in brat Ronald.

“Najsrečnejši dan v mojem življenju,” se je glasil opis pod fotografijo nasmejanega 25-letnika. “Po dveh mesecih in 20 zlomljenih kosteh sem zopet tu in želim si še več.”

Kljub več kot očitno dobremu napredovanju Bernala pa v moštvu še vedno ne želijo imenovati časovnice njegovega okrevanja. Tudi njegov trener Xabier Artexte, ki je namignil, da bi Bernala na dirkah lahko videli že letos, je takoj opozoril, da v moštvu ne bodo hiteli in bodo času pustili čas.

Prejšnji članekBiniam Girmay prvi Afričan z zmago na Gent-Wevelgemu
Naslednji članekTony Martin za pomoč Ukrajini na dražbo postavlja olimpijsko srebrno medaljo