Ameriško moštvo EF Pro Cycling je pred Dirko po Italiji izkoristilo možnost menjave dresa, ki jo lahko ekipe opravijo dvakrat na sezono. V sodelovanju s podjetjema Rapha in Palace Skateboards so ustvarili enega najgrših dresov, kar smo jih videli v zadnjem času.

Kolesarji EF-a bodo v novih dresih nastopali le na Dirki po Italiji, nato pa se bodo vrnili k svojim klasičnim rožnatim barvam. V Italiji se bodo z novimi dresi izognili težavam, ki bi jih prinesla podobnost majici vodilnega kolesarja.

Opremljevalec Rapha z ekipo EF-a sodeluje že od lanske sezone in je glavni »krivec« za rožnato barvo dresov. Pred leti so sodelovali tudi z ekipo Skyja, a bili tedaj pri oblikovanju dresov veliko bolj tradicionalni.

Dresi so bili prvič predstavljeni na predstavitvi ekip. vir: twitter

Pred letošnjo Dirko po Franciji so glave staknili z britanskim proizvajalcem rolk Palace Skatebords in kolesarje ameriškega moštva oblekli v nov dizajn dresa. Ta je bil prvič predstavljen na današnji predstavitvi ekip.

Nov dres EF Pro Cyclinga. vir: twitter

Dres sestavljajo številne pike različnih velikosti, ki dajejo občutek tridimenzionalnega prostora. Preko prsi je natisnjen racman v modri majici, ki v rokah drži napis Palace. Na rokavih bo odtisnjen znak moštva EF. Preko hrbtišča se bo razprostiral velik trikotnik z dvema napisoma Palace in enim napisom Rapha. Predel žepov bo v črno-belem vzorcu z rumenim soncem preko sredine.

Tudi hrbtni del bo močno porisan. vir: twitter

Spremembo je doživel tudi dizajn kolesa. Ta ni tako drastična kot sprememba dresa. Po novem bodo vilice kolesa rumene barve s črnim vzorcem in napisom Palace. Tudi zadnja cev kolesa bo porisana. Na njej bo narisan racman, zraven pa bo še nekaj napisov obeh podjetji kot tudi napis ekipe.

Spremembo so doživela tudi kolesa. vir: twitter

Spremembe dresov v karavani niso redke. Večinoma jih vidimo zaradi potrebe po razlikovanju od majice vodilnega kolesarja na posamezni dirki, v zadnjem času pa so vse pogostejše spremembe iz sponzorskih razlogov. Tako so pred letošnjo Dirko po Franciji svoje drese spremenili pri Ineosu, že pred časom so iz rdeče na belo barvo prešli pri Sunwebu, tudi Jumbo-Visma pa je dresom pogosto dodajala črno barvo, saj so bili dresi preveč rumeni za nastop na Dirki po Franciji.