EF Education-Nippo se s posebnimi čeladami poklanja delavcem na »prvih bojnih linijah«

Ameriško moštvo EF Education-Nippo je v preteklosti že večkrat presenetilo s spremembo opreme tik pred največjimi dirkami. Tudi pred Pariz-Roubaixom so ostali zvesti sami sebi, tokrat bodo dirkali s posebnimi čeladami.

Na tlakovcih med Parizom in Roubaixom bomo še vedno videli kolesarje v rožnatih dresih, prav tako bodo rožnate tudi njihove čelade, ki pa bodo potiskane s prav posebnimi napisi.

Izdelovalec čelad POC in izdelovalec kolesarskih čistil Muc-Off sta združila moči in poskrbela za kampanjo, s katero želijo počastiti delavce, ki so se v času pandemije Covid-19 borili na prvih bojnih linijah. Na čeladah bo v številnih jezikih zapisana beseda ‘hvala’, poleg pa bodo zapisana še imena ključnih delavcev, ki so jih izbrali kolesarji in osebje ekipe.

Čelade bodo opremljene z imeni delavcev in besedo ‘hvala’ v najrazličnejših jezikih. (vir: twitter)

Ne bo prvič, da bodo kolesarji EF Education-Nippa nosili posebne čelade. Kampanjo so namreč izvedli že aprila na Dirki po Flandriji in Amstel Gold Racu. Ker je lani Pariz-Roubaix zaradi zdravstvenih razmer odpadel in bil letos iz istega razloga že dvakrat prestavljen, so se pri ameriškem moštvu odločili, da kampanjo ponovno zaženejo in se tako zahvalijo tudi delavcem v Franciji.

»Presrečni smo, da lahko ponovno pokažemo izjemne čelade na še eni znameniti dirki,« je povedal Alex Trimnell, direktor Muc-Offa. »Tovrstne pobude in podpora Svetovne zdravstvene organizacije, ki prepoznava heroje pandemije, imajo posebno težo – lepo je vračati družbi, še posebej v teh težkih časih.«

»Ponosni smo, da sodelujemo s podjetjem, kot je Muc-Off, ki razume pomembnost vpliva tovrstnih iniciativ. Komaj čakamo, da še zadnjič pokažemo čelade na Pariz-Roubaixu,« je povedala Alie Hopper, podpredsednica razvoja poslovanja pri ameriški ekipi.

EF Education-Nippo bo tri podpisane čelade tudi podaril kolesarskim navdušencem. Na spletni strani Muc-Offa lahko vsak posameznik nominira delavca, ki se je s pandemijo boril na prvi bojni liniji in ga tako vključi v žrebanje za nagrado.  

Prejšnji članekPariz-Roubaix in Amstel Gold Race bosta v letu 2022 zamenjala termina
Naslednji članekZapustil nas je legendarni trener Heiko Salzwedel