Edina športna direktorica v moškem World Tour svetu menja ekipo

Cherie Pridham je pred letošnjo sezono polnila vrstice medijev, saj je kot prva ženska zakorakala v moški del kolesarstva. Postala je športna direktorica Israel Start-Up Nationa, katerega je vodila na nekaterih največjih dirkah v sezoni. V prihodnji sezoni bo zamenjala sredino.

Petdesetletna Cherie Pridham bo tudi v prihodnjem letu pomemben člen moškega dela karavane. Po krstni sezoni z Israel Start-Up Nationom bo prihodnje leto iz avtomobila vodila kolesarje Lotto Soudala.

Britanka je povedala, da ni iskala nove zaposlitve, saj so ji bile razmere pri Izraelcih všeč. Nato pa se ji je ponudila priložnost za vodenje belgijske ekipe, moštva iz zibelke kolesarstva. Po uvodnih sestankih in razkritju načrtov se je zagrela za prestop k Lotto Soudalu, ki je sedaj postal tudi uraden.

Če Belgijcev ne moreš premagati, se jim pridruži,” je povedala v prvi izjavi po podpisu pogodbe. “Nikakor nisem iskala dela v belgijski ekipi, a nato mi je bil predstavljen projekt Lotto Soudala, ki me je takoj navdušil.

“Veliko sem dirkala v Belgiji. Vem, koliko Belgijcem pomeni kolesarstvo. Ne bojim se, pripravljena sem, da pozitivno prispevam k prihodnosti ekipe,” je pojasnila 50-letnica, ki se lahko pohvali s 15-letno kariero profesionalne kolesarke.

Krstno sezono na najvišjem nivoju je preživela pri Israel Start-Up Nationu. (vir: twitter)

Pridhamova si ne želi, da bi bila pri svojem poklicu zaradi spola obravnavana drugače. To je jasno povedala že pred sprejetjem službovanja pri Izraelcih, in kot pravi sama, je bil odnos vselej korekten.

Dokler opravim svoje dolžnosti, potem ni važno, ali sem moški ali ženska. V sezoni 2021 sem bila vedno spoštovana in cenjena. Želim se zahvaliti lastnikom Israel Start-Up Nationa. Dali so mi priložnost za razvoj sposobnosti. To so bile nepogrešljive izkušnje, ki mi bodo pomagale pri preobrazbi Lotto Soudala v bolj zanimivo ekipo.”

Direktor belgijske ekipe John Lelangue o najnovejši članici ekipe govori z izbranimi besedami. Priznal je, da so mu prestop Pridhamove svetovali nekateri kolesarji in 50-letnik jih je z veseljem uslišal.

O njej sem slišal le lepe stvari. Za delovno mesto sem se pogovarjal s petimi kandidati, nato pa so mi nekateri kolesarji predlagali Cherie. Po prvem sestanku sem bil prepričan. Bila je z naskokom najboljši športni direktor.”

Prejšnji članekRoglič: »Lepo je, ko se lahko boriš z najboljšimi«
Naslednji članekKolesarja Alpecin-Fenixa na treningu napadli oboroženi tatovi in mu s silo ukradli kolo