Dylan van Baarle tik pred prestopom k Jumbo-Vismi

Zmagovalec letošnjega Pariz-Roubaixa Dylan van Baarle bo po koncu sezone menjal klubske barve. Čeprav prestop še ni uradno potrjen (in še nekaj časa ne bo), viri blizu Nizozemcu že poročajo, da je vse pripravljeno za selitev k Jumbo-Vismi.

Jumbo-Visma si že nekaj let želi imeti najmočnejšo ekipo za enodnevne klasike, ki bi ji poveljeval Wout van Aert. Letos so že blizu tega naziva, a je Belgijčevo pomlad v veliki meri uničila bolezen. Tudi zaradi tega si Nizozemci želijo v ekipo pripeljati še kakšnega kolesarja, ki bi lahko osvajal največje dirke.

Našli so ga v Dylan van Baarleju, ki je že nekaj let na pragu najboljših klasičarjev, letos pa je ta prag končno prestopil. V velikem slogu je osvojil Pariz-Roubaix in se podpisal pod največji uspeh kariere, hkrati pa močno dvignil svojo delnico.

Nizozemcu se po koncu sezone izteče pogodba z Ineos Grenadiersi in preostala moštva so se zagrela za usluge 29-letnika. Jumbo-Visma si vselej želi v svojih vrstah imeti najboljše nizozemske kolesarje, zato se sodelovanje z Van Baarlejem zdi skoraj samoumevno.

Nobeno izmed moštev za zdaj še ni javno spregovorilo o morebitni selitvi Nizozemca, a to je povsem pričakovano. Ne le, da je pred njim še več kot pol sezone v dresu Ineos Grenadiersev, pač pa se tudi prestopni rok odpre šele 1. aprila in moštva lahko šele tedaj uradno napovejo prihod novih članov.

Mediji pa niso pripravljeni čakati tako dolgo. Viri blizu Nizozemcu so namreč že razkrili, da naj bi bili dogovori za prestop Van Baarleja v veliki meri že sklenjeni, morda tu in tam manjka le še kakšen aneks k pogodbi, ki pa bi težko uničil celoten dogovor.

Dylana van Baarleja bomo lahko ponovno spremljali čez slab mesec dni, ko bo nastopil na Kriteriju Dauphine. Ta mu bo služil kot generalka pred Dirko po Franciji, kjer bo lovil etapne zmage in nudil pomoč Adamu Yatesu.

Prejšnji članekZmagovalci in poraženci madžarskega dela Dirke po Italiji
Naslednji članekVIDEO: Motorist na Dirki po Italiji povzročil padec v glavnini