Saga okoli ukradenih koles italijanske dirkališčne reprezentance še ni končana. Dva izmed tatov v kratkem čaka sojenje, kjer jima je lahko odrejeno do sedem let zapora.

V sredini oktobra je italijanska reprezentanca, ki je tedaj nastopala na svetovnem prvenstvu v dirkališčnem kolesarstvu, ostala brez 22 koles, katerih skupna vrednost je bila ocenjena na okoli 600 000 evrov.

Le redko kdo je verjel, da bodo kolesa še kdaj vrnjena lastnikom, a romunski policiji se je teden dni kasneje nasmehnila sreča. Med racijo štirinajstih posesti drogeraške združbe so po naključju odkrili tudi 21 italijanskih koles in tako razveselili kolesarski svet.

Eno izmed koles očitno ne bo nikoli najdeno, a italijanska reprezentanca bo verjetno vseeno zadovoljna z izplenom policijske racije.

V Romuniji so našli 21 koles, med njimi tudi zlato kolo Filippa Ganne. (vir: twitter)

Romunska policija je tedaj aretirala štiri osebe, a za dve se je izkazalo, da s krajo koles nista bili povezani. Preostali dve osebi pa sta priznali krivdo in bosta morali 10. decembra pred sodiščem odgovarjati za svoja dejanja.

Gre za dva mlada fanta, 18-letnega Francoza bošnjaških korenin in 20-letnega Bošnjaka. Obsojena sta kraje, zaradi katere bi lahko v zaporu preživela do sedem let. Mladeniča sta krivdo priznala, za zdaj pa ne želita izdati imen posameznikov, ki so pri kraji pomagali. Ocenjeno je, da je bilo s krajo narejeno okoli 400 tisoč evrov škode.

Italijani so kljub težavam imeli zelo uspešno svetovno prvenstvo, okoli vratu so si namreč odeli kar 10 medalj. Najboljši so bili v moškem ekipnem zasledovanju, med dekleti pa je izstopala Letizia Paternoster, ki je postala svetovna prvakinja v izločanju.