Sam Oomen je avtor enega najbolj nesrečnih padcev. Lepa gesta, v kateri je bidon podaril gledalcu, ga je vrgla s kolesa in nemudoma je postal zvezda družbenih omrežij.

Peta etapa Dirke po Italiji je bila za Sama Oomena (Jumbo-Visma) že končana, v cilj je prišel varno, nepoškodovan in pripravljen na naslednji dan. Nato pa se je njegova sreča obrnila.  

Nizozemec je med potjo proti ekipnemu avtobusu želel prijazno podariti plastenko enemu izmed srečnih navijačev, a predaja je bila vse prej kot uspešna. Oomen je plastenko podal z oddaljeno roko, in tako že takoj nekoliko otežil položaj. Piko na i pa je z visečo torbo postavil navijač, ki je z njo “zapel” krmilo mladeniča in ga sklatil na tla.

Da je situacija postala še bolj komična, je s svojo reakcijo poskrbel navijač, ki je ob na tleh ležečem Oomenu norel in se jezil na Nizozemca, s tem pa dal jasno vedeti, da za nesrečo krivi njega.

Na srečo s članom Jumbo-Visme ni nič hujšega in bo lahko nadaljeval z Dirko po Italiji. Posledica padca je le udarec in prizadet ponos.