Delko z novimi dresi v slogu La Vie Claire počastil sodelovanje z Lookom

Ekipa Delka je ena izmed šestih povabljenih ekip, ki bodo nastopile na spomeniku Pariz-Roubaix. Pogosto te ekipe na dirki ne pustijo posebnega pečata, a francoska zasedba bo letos v karavani zagotovo opažena.

Podjetje Look že vse od leta 2019 opremlja zasedbo Delka, v preteklosti pa je opremo zagotavljalo tudi nekaterim največjim moštvom, kot je recimo La Vie Claire. Prav sodelovanje Looka in zasedbe, v kateri je v 90. letih preteklega stoletja kraljeval Bernard Hinault, je navdihnilo oblikovalce za novo podobo Delkovega dresa.

Kolesarji Delka bodo na Pariz-Roubaixu nastopali v skoraj identični repliki dresa, ki so ga leta 1985 predstavili pri La Vie Claire. Podobno kot logotip podjetja Look, ki temelji na slogu slikarja Pieta Mondriana, bo tudi dres s črtami razdeljen na različno velike pravokotnike, ki bodo različno pobarvani.

Povsem pri vrhu bo rdeč pravokotnik, v katerem bo tudi napis ‘Look’. Gre za tradicionalno barvo podjetja, tako kot tudi rumena, ki krasi levi rokav ter enega izmed pravokotnikov na trupu. Povsem pri dnu je še pravokotnik črne barve, preostali pa so bele oziroma kremne barve.

Moštvo bo v posebnem dresu nastopalo na Pariz-Roubaixu, zaenkrat pa še ni znano, ali bodo dres uporabljali tudi na preostalih dirkah do konca sezone.

»Zelo smo ponosni na svojo bogato kolesarsko zapuščino in na dosežke francoskih kolesarjev in ekip, s katerimi smo sodelovali skozi leta. Za nas je poseben trenutek, da lahko ponovno vidimo dizajn iz leta 1985 na dresu Delka,« je povedal direktor Looka Federico Musi.

Oglasil se je tudi direktor Delka Philippe Lannes, ki poudarja vpliv Looka na kolesarski svet: »Zelo smo ponosni, da nam Look dovoli nositi znamenite barve na eni najlepših enodnevnih dirk Pariz-Roubaix. S tem se pridružujemo legendarnim ekipam in kolesarjem, ki so oblikovali zgodovino profesionalnega kolesarstva v zadnjih 36 letih

Dres bo na prodaj tudi splošni javnosti, a za njegov nakup bo potrebno imeti ogromno sreče. Na voljo jih bo namreč le petdeset. Cena zgornjega dela znaša 89 €, hlače pa stanejo deset evrov več.  

Prejšnji članekElizabeth Deignan prva ženska zmagovalka deževnega Roubaixa
Naslednji članekSonny Colbrelli s solzami proslavil zmago na blatnem ‘Severnem peklu’