Dave Brailsford vlogo direktorja Ineos Grenadiers prepušča Rodu Ellingworthu

Zanesljivi italijanski mediji poročajo, da naj bi se Dave Brailsford po 12 letih poslovil z mesta direktorja Ineos Grenadiersev. Na njegovo mesto naj bi sedel Rod Elingworth, tvorec številnih uspehov moštva.

Dave Brailsford je na začetku letošnje sezone priznal, da se že dlje časa bori z zdravstvenimi težavami. In čeprav je doslej premagal prav vse, je bil odločen, da se bo od vloge direktorja ekipe poslovil takoj, ko pride do novih težav.

O kakršnihkoli zdravstvenih težavah 57-letnika zaenkrat ni govora, a kljub temu naj bi se poslovil z vodilne vloge Ineos Grenadiersev.

Kljub temu bo ostal tesno povezan z ekipo, saj naj bi prevzel nadzor nad celotnim športnim področjem Ineosa. Britansko podjetje je namreč vpleteno tudi v Formulo 1, jadranje, nogomet, ragbi in ostale športne podvige, kot je bil recimo Eliud Kipchogejev poskus teka maratona pod dvema urama.

Dave Brailsford je ekipo pepeljal do številnih uspehov. (vir: twitter)

Britansko zasedbo, ki v zadnjih letih doživlja večje spremembe, naj bi v prihodnje vodil Rod Ellingworth. Britanec je z ekipo sodeloval vse od njene ustanovitve in se s časom iz trenerskih vod prebil na višje položaje.

Pred sezono 2020 je Ellingworth zapustil Otok in prevzel glavno vlogo pri Bahrain McLarenu. Njegovo delo v bahrajnskem moštvu ni takoj prišlo do izraza, a mnogi poudarjajo, da so uspehi ekipe v letošnji sezoni tudi posledica dela Ellingwortha.

Po koncu sezone 2020 je Britanec sporočil, da se po le eni sezoni poslavlja in vrača k Ineos Grenadiersem. Tam je prevzel vlogo direktorja dirkanja in nemudoma postal desna roka Brailsforda. Tudi zato bo Brailsford verjetno brez težav zaupal osem let mlajšemu rojaku, da nadaljuje njegovo delo.

Pri Ineos Grenadiersih zaenkrat o celotni situaciji še molčijo, a v preteklosti smo lahko že večkrat spoznali, da kjer je dim, je tudi ogenj. V kratkem tako lahko pričakujemo tudi uradno potrditev s strani Britancev.

Prejšnji članekMathieu van der Poel potrdil nastop na svetovnem prvenstvu
Naslednji članekVIDEO: Nastop na svetovnem prvenstvu pokvaril po le osmih sekundah