Sezona Chrisa Frooma je naletela na težave, še predno se je začela. Zaradi poškodbe kolena je prekinil pripravljalno obdobje, sedaj pa so v ekipi razkrili, da ga pred sredino marca gotovo ne bomo videli v karavani.

Pred Chrisom Froomom je ena težjih sezon v karieri. Znašel se je v položaju, v kakršnem ni bil prav pogosto. Na sleherni dirki bo namreč mogel dokazovati svojo vrednost, saj se mu ob koncu leta izteče pogodba.

Dirkati bo moral čim več, a kaj, ko se je zataknilo že na samem začetku. Težave s kolenom mu preprečujejo treniranje, zaradi česar se mu je začetek sezone že zamaknil.

Chris je moral lansko sezono predčasno končati zaradi bilharzioze,” je pojasnil direktor Israel-Premier Techa Rik Verbrugghe.

 “V času med sezonama se je v želji po dvigu forme preizkusil v nekaterih drugih športih kot recimo teku in plavanju. Žal je posledično prišlo do poškodbe kolena. Sedaj zopet kolesari, a brez večjega napora.”

Vse bolj je jasno, da je Britanec še daleč od forme, s katero bi se lahko pomeril na dirkah. V ekipi želijo najprej dokončno sanirati poškodbo, šele nato pa pride čas za tekmovanja.

Nima smisla, da že sedaj načrtujemo njegov kolesar dirk. Najprej se mora povsem pozdraviti. Upam, da bo lahko začel dirkati sredi marca.”

Jasno je že, da 36-letnika ne bo na vsaj dveh dirkah, kjer je nameraval nastopiti. Izpustil bo Dirko po Ruandi, kjer bi moral začeti sezono, in dirko Pariz-Nica.

V ekipi še vedno upajo, da bodo dočakali novo prebujenje Britanca, a vseeno ostajajo z nogami na tleh.

“Težko je oceniti, kaj pričakovati od Chrisa, a iz njega bomo poskušali izvleči kar največ. Če je Chris še vedno zmožen dosegati uspehe preteklosti, pa je nekaj, na kar si ne upam odgovoriti,” je še dodal Verbrugghe.