Chris Anker Sørensen tik pred svetovnim prvenstvom umrl v nesreči

Kolesarski svet je na predvečer začetka svetovnega prvenstva pretresla vest, da je v nesreči življenje izgubil nekdanji kolesar Chris Anker Sørensen. Te dni je čas preživljal v Belgiji, kjer je deloval kot strokovni komentator danske televizije.

Chris Anker Sørensen se je v Belgiji pripravljal na poročanje o svetovnem prvenstvu. V soboto se je s kolesom odpravil na vožnjo po okolici Bruggesa, ko je vanj trčil kombi. Danca je kmalu po trku podlegel poškodbam. Star je bil 37 let.

Sørensenova smrt seveda glasno odmeva v kolesarski karavani, ne nazadnje je še leta 2018 njen del. Ob tragični novici so se oglasili številni posamezniki, povezani s športom. Eden prvih, ki je javno oznanil novico o smrti Danca, je bil direktor TV 2 Sporta Frederik Lauesen, ki je Sørensenu ponudil mesto strokovnega sodelavca.

»Z veliko žalostjo sporočam, da sem prejel novico o smrti našega dobrega kolega Chrisa Ankerja Sørensena. Gospod Sørensen je bil v Belgiji na svetovnem prvenstvu. Kolesaril je, ko ga je zbil avtomobil, kasneje pa je umrl zaradi poškodb. Naše misli so z družino Chrisa Ankerja Sørensena,« je zapisal Lauesen.

Chris Anker Sørensen za seboj pušča dve hčeri. (vir: twitter)

Oglasil se je tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient. V kratkem sporočilu je zapisal: »Besede ne morejo opisati moje žalosti, ko sem izvedel za smrt nekdanjega kolesarja in novinarja Chrisa Ankerja Sørensen. Družini, prijateljem in danski kolesarski zvezi izrekam sožalje.«

Na svojega rojaka se je spomnil tudi Brian Holm, nekdanji kolesar, sedaj pa član direktorskega štaba Deceuninck-Quick Stepa. Ob sliki preminulega Sørensena je zapisal: »Pojdi počasi … bodi svoboden … na velikem nebeškem velodromu kolesari z lahkoto. Naj ti Bog podari mir

Sørensen je v svoji karieri večino časa opravljal pomočniške vloge, najbolj se je dokazal kot oproda Andyja Schlecka, kasneje pa je služil tudi Albertu Contadorju. Leta 2012 je celo dobil priložnost, da ekipo Saxo Banka vodi na Dirki po Franciji, ki jo je končal na 14. mestu.

V svoji karieri je dosegel tudi nekaj zmag, natančneje pet. Zagotovo najpomembnejša je tista z Dirke po Italiji, kjer se je leta 2010 podpisal pod zmago na 8. etapi. Osvojil je tudi eno etapo na Kriteriju Dauphine, dodal pa še nekaj zmag na manjših dirkah. Med drugim je postal tudi državni prvak na cestni dirki.

Prejšnji članekTony Martin po 14 letih maha kolesarstvu v slovo
Naslednji članekSVETOVNO PRVENSTVO: Štartni časi ženske vožnje na čas