Zadnjo preizkušnjo dogodka Šest dni Genta je zaznamoval grd padec Marka Cavendisha. Britanec je po trku z Lassejem Normanom Hansenom obležal na tleh in bil s prizorišča odnesen na nosilih.  

Kolesarska javnost se je minuli teden zabavala ob spremljanju dogodkov na Šest dni Genta. Gre za sklop dirk na dirkališču, kjer kolesarji tekmujejo v paru in zbirajo točke v skupnem seštevku.

Nedelja je predstavljala zadnji dan dogodka, pred kolesarji je bila le še disciplina Madison. V njej sta si Mark Cavendish in njegov partner Iljo Keisse obetala napredovanje s četrtega mesta v skupnem seštevku, a jima je sreča obrnila hrbet.

Cavendish je bil udeležen v grd padec, zaradi katerega je dirkališče zapustil na nosilih. Zaplet se je začel, ko je Kenny De Ketele močno zavil proti vrhu dirkališča in z zadnjim obročem zadel sprednji obroč Lasseja Normana Hansena. Slednji se je takoj znašel na tleh, vanj pa je z veliko hitrostjo priletel Cavendish, ki ga je prav tako vrglo s kolesa.

Slabše jo je odnesel Britanec, ki je po padcu obležal na tleh. Medicinsko osebje ga je iz preventivnih razlogov s prizorišča odneslo na nosilih. Sedaj ga v bolnišnici čakajo podrobnejši pregledi.

Hansen jo je odnesel presenetljivo dobro. Kljub nekaj bolečinam je sodeloval na ponovnem štartu Madisona in tako s sotekmovalcem Michaelom Mørkøv branil vodstvo v skupnem seštevku, a na koncu sta se morala zadovoljiti s tretjim mestom.  

Ne počutim se dobro, imam boleče telo, a sem dobil zeleno luč zdravnika, da lahko nadaljujem,” je povedal Hansen.

Padec naj bi bil v veliki meri posledica mokrega dela dirkališča. Jasper De Buyst, ki se je za las izognil padcu, je pred ponovnim zagonom dirke povedal, da je krog pred nesrečo na stezi opazil vlažen del, a prav veliko ni mogel storiti.

Neumno je, da pride do česa takega. Krog prej sem opazil, da je bilo nekaj vode, a sem vozil preko z nizko hitrostjo. Naslednji krog pa je šlo vse narobe,” je povedal Belgijec, ki se z Rogerjem Klugejem veseli končnega drugega mesta.

Do končne zmage sta se prebila Robbe Ghys in povzročitelj padca Kenny De Ketele. Za slednjega je to že peta skupna zmaga, drugič pa sta do nje prišla skupaj z Ghysom.