Bora-hansgrohe za zdaj velika zmagovalka prestopnega roka

Prestopni rok se je začel šele pred štirimi dnevi, a Bora-hansgrohe je v svoje vrste zvabila že sedem kolesarjev. Nemci so z naskokom najbolj aktivni med vsemi moštvi in za zdaj kraljujejo na kolesarski tržnici.

Že prvi dan prestopnega roka je postalo jasno, da ekipo zapuščata Peter Sagan in Pascal Ackermann, s čimer se je proračun ekipe močno sprostil. Ralph Denk s svojimi pomočniki ni trošil časa in je nemudoma začel razporejati razpoložljivi denar in v svoje vrste zvabil številna odmevna imena.

Prihod Sama Bennetta se je napovedoval dolgo časa in v torek tudi postal uraden. Hkrati z Ircem so moštvo okrepili še trije kolesarji, ki bodo pomagali pri sestavi šprinterskega vlaka, to so Danny van Poppel, Shane Archbold in Ryan Mullen.

Pri Bori-hansgrohe pa ne razmišljajo le o šprintu, še veliko močnejšo zasedbo si v prihodnji sezoni želijo na etapnih dirkah, zaradi česar so v moštvo pripeljali odmevna imena. Iz vrst EF Education-Nippa se je pridružil Sergio Higuita, močnejši so tudi za drugouvrščenega z lanskega Gira Jaia Hindleyja, dodatno moč na ravnini pa bo priskrbel Marco Haller.

Že pred sezono so pri Bori-hansgrohe sklenili dogovor z mladim Cianom Uijtdebroeksom, ki se bo moštvu pridružil v prihodnji sezoni. Mladi Belgijec velja za enega večjih talentov, mnogi mu napovedujejo svetlo prihodnost prav na etapnih dirkah in tudi 17-letnik bo čez čas lahko ključen mož v mozaiku, ki ga sestavlja Ralph Denk.

Zdi se, da se je moštvo odlično pripravilo na odhod prvega zvezdnika Petra Sagana in hitro poskrbelo, da navijači ne objokujejo izgube Slovaka. Plačo, ki jo je prejemal Sagan, so pametno razdelili na več manjših delov in tako okrepili več področij moštva, kar bi se jim na dolgi rok lahko obrestovalo.

V Samu Bennettu imajo morda celo najboljšega šprinterja zadnjih let, šprinterski vlak bo sicer imel slabši kot pri prejšnjem delodajalcu, a kljub temu lahko pričakujemo, da bo dosegel številne zmage. Na drugi strani pa imajo zanimivo in predvsem mlado zasedbo kolesarjev za etapne zmage, ki bi lahko naslednjih nekaj let kandidirali za visoka mesta na najprestižnejših dirkah.

Prejšnji članekChris Froome izpušča Dirko po Španiji
Naslednji članekKolesarska tržnica 2021