Boj za zeleno majico, ki si ga vsi želimo: Van der Poel bo konkuriral Van Aertu

Rivalstvo Wouta van Aerta in Mathieuja van der Poela bo v prihodnji sezoni dobilo nove razsežnosti. Svoje boje bosta z enodnevnih dirk prenesla na Dirko po Franciji, kjer se bosta udarila za zeleno majico.

Pred dnevi je Wout van Aert jasno napovedal, da se po dveh letih odpovedovanja in podrejanja ekipi namerava prihodnje leto boriti za lasten cilj. Pred očmi bo imel zeleno majico, ki si jo želi že dolgo, a možnosti za lov nanjo še ni imel.

In kjer je Van Aert, je tudi Mathieu van der Poel. Nizozemec je letos debitiral na dirki vseh dirk in že takoj navdušil. Podpisal se je pod eno etapno zmago in kar šest dni preživel v rumeni majici, preden je dirko predčasno zapustil. Po besedah direktorjev Alpecin-Fenixa bo v letu 2022 lovil zeleno majico.

Ko sem slišal, da se bo Van Aert boril za zeleno majico, sem si mislil: ‘To bomo pa še videli’,” je po prejetju nagrade za najboljšega direktorja belgijske ekipe povedal direktor Alpecin-Fenixa Christoph Roodhooft.

Alpecin-Fenix ima v svojih vrstah dva kolesarja, ki bi lahko povsem upravičeno računala na zeleno majico. Poleg Van der Poela je tu še Jasper Philipsen, ki je letos v točkovanju za zeleno majico končal na četrtem mestu.

Če bo vse potekalo normalno, je to povsem realen cilj za nas. Tako za Jasperja Philipsena kot za Mathieua van der Poela,” je bil jasen 47-letnik.

Van Aert in Van der Poel sta že letos orisala, kaj bi lahko bilo, če bi bilo, a je Nizozemec nato dirko predčasno končal. (vir: twitter)

Enakega mnenja o primernosti Van der Poela za lov na zeleno majico je tudi drugi brat iz družine Roodhooft, ki sedi za volanom Alpecin-Fenixa. Philip Roodhooft verjame, da lahko njegov varovanec preko celotne dirke lovi etapne zmage, hkrati pa na letečih šprintih pobira točke, potrebne za osvojitev zelene majice.

Mathieu je idealen kolesar za osvojitev zelene majice. Zelene majice in etapnih zmag,” je bil jasen mlajši izmed bratov Roodhooft.

Že nekaj časa se v javnosti šušlja, da Alpecin-Fenix izbira cilje Van der Poela glede na cilje Van Aerta. V belgijski ekipi so obtožbe odločno zavrnili in poudarili, da podobni kolesarji napadajo podobne cilje.

Naše želje so enake. Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick Step in naša Alpecin-Fenix ekipa si vse želimo enakih reči.”

Alpecin-Fenix je še drugo leto zapored sezono končal kot najboljša prokontinentalna ekipa, s čimer so si prislužili povabilo na vse World Tour dirke.

Prejšnji članekMark Cavendish bo tudi v prihodnji sezoni član Quick Step-Alpha Vinyla
Naslednji članekIneos Grenadiers predstavili drese za sezono 2022