Bo Tom Dumoulin v prihodnji sezoni menjal klubske barve?

Francoski časnik L’Equipe poroča, da naj bi v zadnjem času potekali resni pogovori o prestopu Toma Dumoulina k BikeExchangu. Čeprav ima Nizozemec še aktivno pogodbo z Jumbo-Vismo, pa bi lahko prišlo do njenega predčasnega razdrtja.

Tom Dumoulin se je Jumbo-Vismi pridružil pred lansko sezono in v tem času preživel precej pestri dve leti. Le malo stvari mu je šlo po načrtih, saj se je stalno boril s takšnimi in drugačnimi težavami. Letošnjo sezono je v veliki meri celo izpustil, saj je začasno prekinil kariero.

Z moštvom ima pogodbo sklenjeno do konca prihodnje sezone, a kot poročajo francoski mediji, bi lahko to predčasno prekinil. Nizozemec naj bi se resno spogledoval z odhodom k avstralski zasedbi BikeExchange, kjer bi združil moči s Simonom Yatesom in nekdanjim klubskim kolegom pri Sunwebu Michaelom Matthewsom.

Pomembno vlogo pri prestopu naj bi imelo podjetje Giant. Tajvanski izdelovalec koles trenutno ne opremlja nobenega izmed World Tour moštev, a je pred časom skrbelo prav za Dumoulinov Sunweb. Če so podatki francoskih medijev točni, naj bi Giant v sezoni 2022 pri opremljanju BikeExchanga izrinil italijanski Bianchi, ki je k Avstralcem prišel šele letos.

Tom Dumoulin je na Giantu dosegel največje uspehe v karieri. (vir: twitter)

Nobena izmed strani še ni komentirala morebitnega prestopa, zato je za zdaj nad vsem skupaj še velik vprašaj. V zgodbi je še veliko ‘če-jev’, a v kolikor bi do prestopa prišlo, bi bil to zagotovo eden najbolj presenetljivih razpletov že tako zanimive zgodbe Dumoulina pri Jumbo-Vismi.

Dumoulin v času pri Nizozemcih ni osvojil nobene zmage za ekipo, še najbližje je bil na lanskem zaključnem kronometru Dirke po Franciji, ko je bil drugi. Letos je sicer osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas, a to zmago težko pripišemo v ekipno kvoto.

Po povratku v karavano je 30-letnik letos vse podredil olimpijski vožnji na čas. Tam je dosegel tako želeno kolajno, a moral se je sprijazniti s srebrnim leskom, saj je zlato potovalo v roke njegovega klubskega kolega Primoža Rogliča.

Po olimpijadi je Dumoulin nastopil le še na Dirki po Beneluksu. Načrtoval je še nastope na nekaterih enodnevnih klasikah, a ga je v začetku septembra na treningu zbil avtomobil. Utrpel je zlom zapestja, zaradi katerega je prestal operacijo in moral posledično predčasno končati sezono.

Prejšnji članekTlakovci so očiščeni, pripravite se na mokri Pariz-Roubaix
Naslednji članekPariz-Roubaix in Amstel Gold Race bosta v letu 2022 zamenjala termina