Bo Primož Roglič ostal brez nastopa na Vuelti?

Primož Roglič bo morda moral izpustiti letošnjo Dirko po Španiji, saj naj bi bila poškodba z Dirke po Franciji hujša, kot je sprva kazalo. Po neuradnih informacijah tujih medijev naj bi si Slovenec med padcem zlomil dve vretenci.

Primož Roglič je še drugo leto zapored predčasno zapustil Dirko po Franciji, potem ko je v prvem tednu dirkanja grdo padel in se poškodoval. Tokrat je bila zanj usodna peta etapa, ko mu je pod kolo prišla bala sena. Roglič si je v nesreči izpahnil ramo, kar je bil glaven razlog za odhod z dirke v 15. etapi.

Kot vse kaže, pa je bila poškodba še precej hujša. Tuji mediji, med drugim tudi zanesljivi nemški Eurosport in nizozemski Wielerflits, poročajo, da naj bi imel Slovenec tudi dve zlomljeni vretenci. Novica za zdaj še ni uradno potrjena, tudi v taboru Jumbo-Visme za zdaj še niso komentirali novice.

Ga bo poškodba s Toura prikrajšala še za nastop na Dirki po Španiji? (vir: twitter)

Če ima Roglič zares zlomljeni vretenci, je njegov nastop na Dirki po Španiji pod velikim vprašajem. Ta se začne že 19. avgusta v Utrechtu na Nizozemskem.

Vretence je lahko zlomljeno na dveh mestih – na telesu in na izrastku. Zlom telesa vretenca je precej hujše in zdi se skoraj nemogoče, da bi Roglič nastopil na desetih etapah s tako hudo poškodbo. Če je novica o poškodbi resnična, potem je zlom verjetno prisoten na odrastku vretenca, kar pa je precej milejša poškodba in bi bila Dirka po Španiji še lahko izvedljiva.

Več informacij bo verjetno na voljo v prihodnjih dneh, ko se pričakuje, da bodo situacijo komentirali tudi iz tabora Jumbo-Visme.

Upajmo torej, da bo Roglič lahko branil zmago z Vuelte. Letos bi napadal že četrto zaporedno rdečo majico, s čimer bi se po številu zmag na vrhu lestvice izenačil z Robertom Herasom, postal pa bi sploh prvi kolesar v zgodovini, ki bi osvojil štiri zaporedne zmage.

V Španiji bi Slovenci zopet lahko spremljali dvoboj najboljših dveh slovenskih kolesarjev. Nastop je namreč potrdil tudi Tadej Pogačar, ki bo napadal svojo prvo rdečo majico.

Prejšnji članekDirka po Franciji: Štartni časi vožnje na čas 20. etape
Naslednji članekWoutu Van Aertu etapa, Jonasu Vingegaardu Dirka po Franciji