Egan Bernal, tako kot mnogi kolesarji, uživa proste dneve po sezoni. Preden se zopet začne pripravljalno obdobje, si želi odpraviti bolečine v hrbtu, ki so ga pestile v letošnji sezoni. Kot pravi sam, so ga te spremljale že lani, a letošnja prekinitev sezone in sprememba treninga sta težave še potencirali.

Ko bi letos moral biti najboljši, je Egan Bernal odpovedal. Natančneje, izdal ga je njegov hrbet. Zaradi bolečin je predčasno zaključil Kriterij Dauphine, kasneje pa v tretjem tednu zapustil še Dirko po Franciji. Za tem je zaključil sezono in se osredotočil na odpravo poškodbe.

Kolumbijskim medijem je razkril, da so bolečine posledice nesorazmerne dolžine nog. Zaradi tega se mu ukrivlja hrbtenica in stiska živec, ki mu mrtviči spodnji del telesa.

Te dni se je Bernal pojavil na Dirki po Kolumbiji kot častni gost. V enem izmed mnogih intervjujev je razkril ozadje poškodbe, ki ga spremlja že dlje časa, a naj bi šele letos postala tako izrazita, da je ovirala njegovo dirkanje.

»Bolečina je že stara. Pojavila se mi je že med lanskim Tourom, pa tudi na mojem prvem Touru, ki sem ga vozil, pogosto jo občutim tudi med vožnjo z gorskim kolesom. Bolečina je že dolgo tu,« je priznal 23-letnik.

Bolečine so bile prisotne tudi ob lanski zmagi v Franciji. vir: twitter)

Član Ineosa sumi, da si je živec preščipnil med prekinitvijo sezone. Zaradi nevedenja, kdaj se bo sezona nadaljevala, je moral hitro dvigniti pripravljenost, zaradi česar je na kolesu preživel (pre)več časa.

»Med karanteno, ko sem ogromno časa preživel na trenažerju in hitro dvignil intenzivnost iz zelo nizkega nivoja na tekmovalni nivo, sem si preščipnil živec. Nato se je pojavila bolečina, ki me je spremljala vse do Toura.«

Bernal je povedal še, da se z njegovo poškodbo ukvarja celotna ekipa zdravnikov Ineosa. Skupaj skušajo odkriti izvor bolečine, ki bi jo lahko odstranili s pomočjo rehabilitacije.

»Počutim se dobro, a gre za zapleteno poškodbo. Skupaj se trudimo, da bi bil v prihodnji sezoni na nivoju, ki se ga od mene pričakuje,« je še dodal Kolumbijec.