Vse prevečkrat poročamo o bližnjih srečanjih kolesarjev in avtomobilov. Tokrat so v glavni vlogi kolesarji Ineos Grenadiersa, ki z Eganom Bernalom in Richardom Carapazom na čelu, trenirajo v Kolumbiji.

Pozornost kolesarske javnosti je pritegnil posnetek s treninga Ineos Grenadiersov, ki ga je na družbena omrežja objavil podjetje, ki skrbi za tehnično podporo ekipe na treningih v Kolumbiji.

V posnetku šesterice kolesarjev vozi v dveh kolonah na svoji strani cestišča. Na sicer precej pregledni cesti veliko prometa ni, kar pa s pridom izkoriščajo tudi maloštevilni avtomobili.

Po prihodu z ovinka so se kolesarji srečali s kombijem, ki upočasnjeno vozi za enim izmed kolesarjev na nasprotni strani cestišča. Le nekaj sekund, preden bi člani britanske ekipe prišli vzporedno s kombijem, se izza njega pojavi osebni avtomobil, ki se odloči prehiteti počasnejše vozilo.

Voznik avtomobila zaradi visokega kombija pred seboj ni mogel videti nasproti vozečih kolesarjev, a namesto da bi le preveril stanje, se je nemudoma odločil prehitevati in šele kasneje ugotovil, da bo zadevo težko izpeljati.

Na srečo se je zgodba dobro končala, saj se je avtomobil pravočasno umaknil skupini kolesarjev, ki so prav tako opazili avtomobil in se opozorili o nevarnosti.

Morda celo bolj nevarno je bilo početje voznika za kolesarja pred kombijem. Šofer kolesarja predhodno zagotovo ni videl in se je ob umikanju šesterici Ineosovih kolesarjev precej nevarno vračal na svoj vozni pas, tik pred osamljenega kolesarja.

Člani Ineos Grenadiers se sicer trenutno v Kolumbiji pripravljajo na začetek nove sezone. To bo Egan Bernal začel na Dirki po Provansi, nato pa se bo podal na UAE Tour, kjer se bo spopadel s Tadejem Pogačarjem.

Še nekoliko prej pa bo svojo sezono otvoril Richard Carapaz, ki bo že 2. februarja stal na štartu enodnevne dirke Etoile de Besseges. Njegov osrednji cilj v letošnji sezoni bo Dirka po Italiji.