Benoit Cosnefroy najhitrejši na Bretanski klasiki, Pogačarju v zaključku pošle moči

Bretanska klasika je vnovič ponudila z zanimivim dirkanjem, kjer sta se v zaključku za zmago udarila dva Francoza. Po 251 kilometrih dirkanja je roke najvišje dvignil Benoit Cosnefroy.

Na severozahodu Francije so se kolesarji pomerili na enodnevni Bretanski klasiki. V zaključku smo videli boj Juliana Alaphilippa (Deceuninck-Quick Step) in Benoita Cosnefroya (AG2R Citroen), ki sta si privozila nekaj prednosti pred tekmeci.

Julian Alaphilippe je napadel že 60 kilometrov do cilja in dodobra razredčil skupino, ki pa se je ni uspel povsem otresti. Poleg Cosnefroya sta mu sledila še klubski tovariš Mikkel Honore (Deceuninck-Quick Step) in tudi naš Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Na žalost je Pogačar že nekaj minut po napadu Francoza popustil in ovrgel misel na končno slavje. Tako je trojica sama nadaljevala proti cilju, kjer sta bila kolesarja Deceuninck-Quick Stepa v številčni premoči.

Alaphilippe je večkrat poskusil z napadom, a Cosnefroy mu je vselej sledil. Tudi Honore je dolgo držal priključek in jasno je postalo, da bo v zaključku odločal šprint. Honore je nekaj metrov prej že popustil in za zmago sta se pomerila Francoza.

Izkazalo se je, da je Alaphilippe predhodno preveč razmetaval z močmi in na ciljni ravnini ni mogel šprintati, tako kot smo to od njega vajeni. Veliko bolje se je odrezal Cosnefroy, ki je ugnal rojaka in si privozil prvo zmago v svetovni seriji.

»Zelo sem vesel, to je moja prva zmaga v svetovni seriji. Dolgo sem jo čakal, zato mi jasno veliko pomeni. Danes je bila zares zanimiva dirka. Bil sem sam proti dvema članoma Deceunincka. Vedel sem, da se počutim dobro in lahko sem sledil napadu Juliana. Tu gre za drugačen šprint. Vedel sem, da lahko konkuriram, bil sem samozavesten,« je bil v cilju presrečen 25-letnik.

Tadej Pogačar je današnjo dirko jemal kot pripravo na prihajajoče cilje, kjer bosta v ospredju predvsem evropsko in svetovno prvenstvo. Po izpadu iz vodilne skupine je nadaljeval dirko v zmernem tempu in ciljno črto prečkal na 60. mestu, pest minut in pol za zmagovalcem.

Prejšnji članekRafal Majka s 85-kilometrsko samostojno akcijo do etapne zmage
Naslednji članekOdd Christian Eiking ceni čas v rdečem, a sluti, da ga bo kmalu konec