Avstrijsko reprezentanco med ogledom trase svetovnega prvenstva zbil avtobus

Kolesarji in kolesarske se na svetovnem prvenstvu v Belgiji po končanih kronometrskih preizkušnjah pripravljajo na cestno dirko. Proste dneve izkoriščajo za ogled trase. Tudi avstrijska reprezentanca se je odpravila na cesto, kjer pa je doživela nesrečo.

Letošnje svetovno prvenstvo že ima črno piko, saj je na predvečer moške vožnje na čas ob ogledu proge po trku z avtomobilom umrl nekdanji kolesar in strokovni sodelavec danske televizije Chris Anker Sørensen. Le nekaj dni kasneje bi se lahko zgodba ponovila z avstrijsko reprezentanco.

Izbrana vrsta naših severnih sosedov se je skupaj odpravila na ogled trase v okolici Leuvena, kjer bo potekala cestna dirka. Kar bi morala biti nezahtevna vožnja oziroma lahek trening, se je kmalu spremenilo v nočno moro.

Po podatkih belgijskih prebivalcev v okolici prizorišča nesreče se je skupina kolesarjev po kolesarski progi vozila v napačni smeri, saj bo trasa svetovnega prvenstva potekala v tej smeri. Voznik avtobusa lokalnega prevoznika De Lijn je na križišču spregledal skupino kolesarjev in trčil vanjo.

Krajšo so jasno potegnili kolesarji. Iz avstrijskega tabora so potrdili, da je do nesreče prišlo in razkrili, da je bila Leila Gschwentner zaradi številnih zlomov prepeljana v bolnišnico. 17-letnica je v soboto nameravala nastopiti na mladinski cestni dirki.

Avstrijska reprezentanca na svetovnem prvenstvu sicer velikih upov nima. S cestno dirko se nameravajo spopasti le v moški kategoriji. Avstrijske barve bodo zastopali Michael Gogl, Marco Haller, Lukas Postlberger in Patrick Gamper. Prav nihče ni v krogu favoritov za visoka mesta.

Prejšnji članekDirka po Lombardiji letos izpušča peklenski vzpon na Sormano
Naslednji članekNemci z zmago poskrbeli za pravljično slovo Tonyja Martina