Avstralci z Luko Mezgecem, a brez Simona Yatesa

Vsak dan je bolj jasno, kako bo izgledala štartna lista Dirke po Franciji. Slovenci se lahko veselimo, da bomo na štartu videli lepo število rojakov, med katerimi bo zagotovo tudi Luka Mezgec. Naš najboljši šprinter je bil še tretje leto zapored izbran v osmerico BikeExchange-Jayca.

Avstralska zasedba BikeExchange-Jayco na Dirko po Franciji pošilja presenetljivo zasedbo. Sklenili so namreč, da se ne bodo vmešavali v skupni seštevek in bodo raje lovili le etapne zmage. Posledično v ekipi ni kolesarja, ki blesti v gorah, ogromno pa je hitrih posameznikov, ki se domače počutijo na ravnini.

V skupino slednjih jasno sodi tudi Luka Mezgec, ki ga ekipa še tretje leto zapored pošilja na največjo kolesarsko dirko. V minulih dveh letih se je zelo izkazal, predvsem ob svojem debiju na Touru, ko je dvakrat prišel do drugega mesta.

Letos, podobno kot lani, ne gre računati, da bomo Slovenca videli v boju za etapne zmage. Ob sebi bo imel zopet Michaela Matthewsa, ki bo prva violina v šprintih zredčene skupine, kjer se Mezgec znajde najbolje. Še dodatno “oviro” na poti do lastne priložnosti pa za Mezgeca predstavlja Dylan Groenewegen, ki bo kandidiral v šprintih glavnine.

Slovenskega kolesarja v treh tednih dirkanja po Franciji čaka ogromno dela. Glede na strukturo ekipe je namreč prav on tisti, ki bo oba glavna zvezdnika vodil skozi zadnje kilometre etape in jima pripravljal čim boljše izhodišče za zaključek.

Za Mezgeca bi to sicer lahko bila zadnja Dirka po Franciji v dresu avstralske zasedbe. V kolesarskih krogih namreč krožijo govorice, da se po koncu sezone poslavlja in svoje talente odnaša k UAE Emirates.

Simon Yates izpušča Dirko po Franciji

Ob omenjeni trojici bodo zasedbo BikeExchange-Jayca sestavljali še Amund Grondahl Jansen, Nick Schultz, Jack Bauer, Christopher Juul-Jensen in Luke Durbridge.

V osmerici torej ni prvega zvezdnika ekipe Simona Yatesa, s katerim bi ekipa gotovo lovila skupni seštevek. Britanec je letos že nastopil na Dirki po Italiji, a jo predčasno končal. Dolgo časa se je ugibalo, ali bo posledično nastopil na Touru in odgovor na vprašanje smo naposled le dobili.

Prejšnji članekJan Bevc do mesta mehanika Jumbo-Visme
Naslednji članekDva Slovenca v dresu Bahrain Victoriousa na Dirko po Franciji