Astana razkrila ime, s katerim se bo predstavljala v naslednji sezoni

Za Astano-Premier Tech je turbulentno leto, polno strateških preobratov. Prav zaradi njih se po sezoni poslavlja dosedanji sponzor Premier Tech, zaradi česar se bo moralo moštvo preimenovati.

Edino kazahstansko moštvo v karavani se je pred letošnjo sezono borilo s finančnimi težavami, potem ko je država naznanila zmanjšano financiranje ekipe. Začelo se je dolgotrajno iskanje denarja, ki so ga naposled našli v Kanadi, natančneje pri podjetju Premier Tech.

Sezona se je za ekipo začela dobro, osvojili so nekaj odmevnih etapnih zmag na dirkah najvišjega nivoja, nato pa se je tik pred Dirko po Franciji začel kaos. Aleksandre Vinokourov je bil odstavljen z mesta vodje ekipe, v vrstah moštva je zavladal nemir, ki so ga Kazahstanci razrešili z naznanitvijo, da se državni junak v sezoni 2022 spet vrača.

Aleksandre “Bumerang” Vinokourov. (vir: Twitter)

Vsi pa povratka 48-letnika niso sprejeli z veseljem. Premier Tech, ki je bil očitno pobudnik njegove odstavitve, je naznanil, da v prihodnji sezoni ekipo zapušča in bo denar raje vložilo v drugo moštvo.

Astana je bila zopet tam, kjer je bila že pred letom dni. Tokrat so finančna sredstva našli hitreje, kot eden glavnih partnerjev se je ekipi pridružila Kazahstanska kolesarska zveza. V znak novega sodelovanja se bo moštvo v novi sezoni imenovalo Astana Qazaqstan.

 “Astana Qazaqstan ni le novo ime ekipe, ampak tudi posodobitev filozofije, ki poudarja tesnejšo povezanost športne znamke in promocije republike Kazakstan, kot pomembnega mednarodnega partnerja,” je povedal Vinokourov.

Priprave na novo sezono so v polnem teku kot tudi registracija ekipe. Trenutno se posvečamo še enemu projektu, ki ga bomo predstavili v kratkem.”

Po besedah predsednika Kazahstanske kolesarske zveze Nurlana Smagulova bo ekipa v novi sezoni dobila tudi nov logotip. Če se lahko pri domnevah zanašamo na pretekle spremembe, bo le-ta ostal zelo podoben dosedanjemu, pripisan mu bo le napis Qazaqstan.

Zasedba moštva bo v prihodnji sezoni precej spremenjena. Poslavlja se namreč Aleksander Vlasov, v slovo mahata tudi brata Izagirre, usoda Jakoba Fuglsanga pa je za zdaj še negotova. Bodo pa moštvo okrepili Vincenzo Nibali, David De la Cruz, Joe Dombrowski ter Gianni Moscon.

Prejšnji članekAlberto Contador: “Razmišljal sem, da bi se vrnil”
Naslednji članekPrimož Roglič: “Včasih mi je hudo za Van Aerta in Evenepoela”