Arnaud Demare je slavil še na drugi šprinterski etapi letošnjega Gira. Francoz je bil v zaključku z naskokom najmočnejši kolesar, prav nihče ni mogel slediti njegovemu dolgemu šprintu. Današnja zmaga mu je prinesla tudi vodstvo v točkovanju za ciklamno majico, ki označuje najboljšega kolesarja po točkah.

Težka šprinterska etapa se je po 188 kilometrih končala v Materi. Tehnično zapleten zaključek etape je dodobra raztegnil glavnino, zato so šprinterji v zadnjih kilometrih ostali praktično brez pomočnikov.

Pod hudičev jezik je glavnino popeljala Astana, ki je varovala Jakoba Fuglsanga, hkrati pa računala na visoko uvrstitev Fabia Fellineja. A vse računice ekip je porušil trenutno najboljši šprinter na dirki Arnaud Demare. Francoz je svoj šprint začel zelo zgodaj, šprintal je preko dvesto metrov, a tudi na tako dolgi razdalji mu ni uspel slediti nihče. Demare si je privozil dovolj veliko prednost že pred ciljno črto, preko nje je prišel s kar nekaj dolžinami kolesa prednosti pred drugo uvrščenim Michaelom Matthewsom.

Demare je z današnjo zmago oblekel ciklamno majico najboljšega šprinterja, ki jo je do sedaj nosil Peter Sagan. Slovak še vedno išče pravo formo, tudi danes se ni uspel vmešati v boj za zmago, končal je kot osmi.

V skupnem seštevku še naprej vodi Joao Almeida, ki je danes računal na miren dan. A Portugalec se je 36 kilometrov do cilja znašel na tleh. Skupaj z moštvenim kolegom Iljom Keissejem sta se zaradi okvare radijske povezave ustavila na robu ceste in skušala popraviti Portugalčev radio. V kolo Almeide se je nato zaletel neprevidni Brandon McNulty, ki je 22-letnika zrušil na tla. Almeida je skupaj s Keissejem lovil glavnino in jo pred prihodom v zaključne kilometre tudi uspešno ujel.

Slovenski dvojec danes vidnejše vloge ni opravljal. Jan Tratnik je v cilj prišel z glavnino na 54. mestu, medtem ko je Domen Novak zaostal slabih 12 minut, kar ga je uvrstilo na 155. mesto.