Aleksandr Vlasov še dodatno krepi že močno Boro-hansgrohe

Aleksandr Vlasov je zadnji prišlek k Bori-hansgrohe, pri kateri se v tem prestopnem roku dogaja največ. Rus je že osmi kolesar, ki je okrepil nemško moštvo, s prestopom pa se povezuje še nekaj odmevnih imen.

>> PREBERITE SI VEČ O DOGAJANJU NA KOLESARSKI TRŽNICI <<

Bora-hansgrohe se bo v prihodnji sezoni ponašala z eno najmočnejših zasedb za etapne dirke. Po odhodu Petra Sagana s svojimi spremljevalci in Pascala Ackermanna se je ekipi sprostil velik delež proračuna. Tega sedaj pametno porabljajo in v zasedbo zvabljajo številne dobre kolesarje.

Šprinterske čevlje Ackermanna je zapolnil Sam Bennett, ki je dobil tudi nekaj sveže pomoči. Še nekaj več dodatne moči pa so pripeljali v gorski oddelek, ekipo sta namreč že okrepila Sergio Higuita in Jai Hindley.

Aleksandr Vlasov je z moštvom podpisal triletno pogodbo, ki ga veže do konca leta 2024. Rus bo eden izmed glavnih adutov na vseh večjih etapnih dirkah, skoraj gotovo pa bo dobil priložnost za vodenje moštva na katerem izmed Grand Tourov.

»Veselim se prihajajočih let z Boro-hansgrohe, želim pa se tudi zahvaliti Astani za pretekla leta. Tam sem preživel uspešne sezone in napravil prve korake v svet profesionalizma. Kakorkoli, sedaj je čas za nekaj novega,« je povedal Vlasov.

»Osredotočil se bom na Grand Toure. Pri Bori-hansgrohe bom nadaljeval svoj razvoj, saj upam, da bom nekega dne osvojil eno izmed največjih treh dirk. Misli pa, da bom imel možnosti tudi na nekaterih težjih enodnevnih dirkah. Na Dirki po Lombardiji sem že bil tretji in zmaga na spomeniku bi bila seveda izjemen dosežek.«

Aleksandr Vlasov ima v svoji karieri le šest zmag, najodmevnejša je gotovo tista z Dirke po Emiliji, ki jo je dosegel lani. A relativno malo število zmag ne odraža prav dobro predstav, ki jih kaže v zadnjih sezonah. 25-letnik namreč pogosto kroji vrh največjih dirk, letos je na Dirki po Italiji zasedel četrto mesto in pričakujemo lahko, da ga slej kot prej čaka tudi zmaga na kateri izmed dirk World Tour razreda.

Prejšnji članekVinokourov jabolko spora med Astano in Premier Techom
Naslednji članekUrška Žigart izgublja najboljšo sotekmovalko