Alejandro Valverde utrpel zlom ključnice

Alejandro Valverde je svoj trideseti nastop na Grand Touru končal daleč od želja. Na enem izmed spustov v sedmi etapi je povozil luknjo na cestišču in padel. Pregledi so pokazali, da je utrpel zlom desne ključnice.

Posnetki Alejandra Valverdeja, ki leze iz jarka ob cesti, so ožalostili marsikaterega kolesarskega navdušenca. Za Španca je bila letošnja Vuelta morda celo zadnja tritedenska dirka in zagotovo jo je želel končati z lepimi spomini.

Valverde je na spustu povozil luknjo in tako izgubil smer zavoja. Tik pred ograjo je padel na cesto, nato pa imel obilico sreče, da se je izognil trku z ograjo in se pod njo odpeljal s cestišča.

Iz jarka mu je pomagal plezati Jose Joaquin Rojas, medtem ko so ostali člani moštva nadaljevali z dirko. Šele preko radijske povezave so nato izvedeli, da je Valverdejeva dirka končana, čeprav se je nekaj časa še trudil nadaljevati.

»Žalosti nas novica, da ‘Bala’ ne bo nadaljeval dirke. Ekipa tako izgublja veliko. ‘Bala’ je super kolesar, ki nam prinaša veliko mirnosti in varnosti. Na etapah, kot je bila ta, je eden glavnih mož,« je povedal njegov sotekmovalec Miguel Angel Lopez.

»Nisem videl, kako je padel, saj sem bil pomaknjen nekoliko nazaj. Padec se je zgodil ravno, ko sta napadla z Rojasom, tako kot smo načrtovali.«

Še nekoliko manj informacij je imel Carlos Verona, ki je sodeloval v begu in na koncu osvojil drugo mesto. Športni direktor mu je podajal informacije o dogajanju v ozadju, nato pa je sledil molk, ki si ga Španec sprva ni znal razložiti.

»Nekakšna mešanica občutkov, na eni strani veselje, na drugi žalost. Patxi Vila (športni direktor, op. p.) mi je povedal, da je Alejandro napadel, nato pa je kar naenkrat zavladala tišina. Nisem razumel, kaj se dogaja. V kratkem pa so mi povedali, da je Alejandro padel.«

Takoj po odstopu z dirke je bil Alejandro Valverde prepeljan v bolnišnico, kjer je prestal podrobne preglede. Že zdravniki na dirki so mu pregledovali ključnico, rentgenska slika pa je dokončno potrdila njen zlom.

Ena najpogostejših kolesarskih poškodb se sicer celi relativno hitro, a Valverde je že pri koncu svoje kariere. Vprašanje je torej, ali se bo lotil rehabilitacije in priprave na novo sezono, ali pa bo po sezoni kolesarstvu pomahal v slovo.

Prejšnji članekKdo bo Slovenijo vodil na svetovnem in evropskem prvenstvu? Kolesarji tavajo v temi!
Naslednji članekJakobsen še drugič najhitrejši, Roglič brez težav zadržal vodstvo