Johnny Carera je bil prepeljan v bolnišnico, potem ko je bil udeležen v hudo prometno nesrečo na italijanski avtocesti. Stanje Švicarja naj bi bilo zelo resno.

Johnny Carera je v petek zvečer vozil po italijanski avtocesti A4 v bližini Milana, ko mu je nasproti pripeljal tovornjak. Po poročanju italijanskih medijev je šlo za precej hudo nesrečo, v kateri jo je slabše odnesel prav Švicar.

Carera je bil po trku ujet v svojem Porscheju, iz katerega so ga naposled rešili gasilci. Reševalci so ga nato nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer na intenzivni negi podrobno spremljajo njegovo stanje.

Porsche Johnnyja Carere je bil povsem uničen. (vir: twitter)

CyclingNews, ki povzema italijanski časnik La Repubblica, poroča, da naj bi bil v trk udeležen poljski tovornjak, ki je na avtocesti vozil v napačno smer. Zdravniki so potrdili, da je imel v krvi prisoten alkohol. Sicer se je voznik tovornjaka izognil hujšim poškodbam.

Johnny Carera je imel prometno nesrečo. Trenutno je v bolnišnici, diagnoza pa še ni podana,” so zapisali iz agencije A&J All Sports.

Johnny Carera športno agencijo vodi skupaj z bratom Alexom, ki je slovenski javnosti morda celo bolj poznan. Pod okriljem A&J All Sportsa so mnogi zvezdniki karavane, med njimi tudi imena, kot so Tadej Pogačar, Vincenzo Nibali, Pello Bilbao, Giulio Ciccone in svetovna prvakinja Elisa Balsamo.

Johnny Carera je s svojo agencijo pred tremi dnevi pripravil zabavo za vse svoje varovance. Udeležil se je je tudi Pogačar z zaročenko Urško Žigart, družbo pa jima je delala tudi vsa ostala kolesarska smetana, ki sodi pod okrilje ene prepoznavnejših športnih agencij.