Adam Yates in Hugh Carthy največja poraženca druge etape

Druga etapa je že prinesla prva osmoljenca. To sta Adam Yates in Hugh Carthy, ki sta zaradi padca pred njima izgubila več kot pol minute proti Primožu Rogliču.

Smola je v zaključku druge etape obiskala Adama Yatesa (Ineos Grenadiers) in Hugha Carthyja (EF Education-Nippo). Britanca sta se vozila v glavnini, ko je štiri kilometre pred ciljem skupino pretrgal padec. Oba sta na srečo ostala na kolesu, a le s pogledom pospremila glavnino, ki se je odpeljala proti cilju.

Ker se je padec zgodil izven 3-kilometrske cone do cilja, kjer na šprinterskih etapah velja nevtralizacija časa, se dvojcu ni pripisal čas zmagovalca, ampak dejanski čas, v katerem sta zapeljala v cilj.

Adam Yates je v zadnjih kilometrih vozil nekoliko hitreje kot Carthy in zaostal 31 sekund, član EF Education-Nippa pa si je privozil še sedem sekund zaostanka več. Oba sta že na kronometru zaostala okoli pol minute, tako da Yatesov zaostanek sedaj znaša 51 sekund, Carthy pa je za premagovanje obeh etap porabil minuto in 11 sekund več kot Primož Roglič.

Glavnino je raztrgal večji padec. (vir: zajem zaslona)

Hugh Carthy je lani na Vuelti dokazal, da se lahko bori za najvišja mesta, saj je v Madridu stopil na tretjo stopničko. Letos branjenja mesta na odru za zmagovalce ni začel najbolje, a dirka je še dolga in Britanca lahko pričakujemo visoko.

»Dva fanta sta padla pred njim in storiti ni mogel prav nič. Ni padel, a se je moral ustaviti in glavnina se je ločila. Fizično je v redu, a prav ničesar nismo mogli storiti zaradi zaostanka,« je povedal direktor moštva Juanma Garate.

Podobno visoko je letos ciljal tudi Yates, ki je bil ob Eganu Bernalu (Ineos Grenadiers) glavni kandidat moštva za naskok na visoka mesta. Tudi on bo gotovo zelo razočaran, a že današnja etapa bi mu lahko ustrezala in prav lahko se zgodi, da bo že nemudoma skušal topiti zaostanek.

Yates in Carthy nista edina kolesarja za skupni seštevek, ki sta si na drugi etapi privozila zaostanek. Enaka usoda je doletela še Lucasa Hamiltona (BikeExchange), Jacka Haiga (Bahrain Victorious), Davida De la Cruza (UAE Emirates) in Pavela Sivakovega (Ineos Grenadiers).

Prejšnji članekRoglič pričakuje hude boje na zaključnem vzponu Picon Blanco
Naslednji članekPrimož Roglič predal rdečo majico etapnemu zmagovalcu Reinu Taaramaeju